Bel ons op 013-513 4713

Iets bestellen? Ga naar storvattshop.com

Houtsoorten hottub

Momenteel produceren wij hottubs uit twee verschillende houtsoorten; Western Red Cedar en Siberisch lariks. Deze houtsoorten gebruiken wij omdat we in kunnen staan voor de kwaliteit hiervan.


Western red Cedar

Het western red Cedar gebruiken wij voor de Størvatt hottub. De technische omschrijving van het hout dat wij gebruiken is “clear and better, prime , rift gezaagd”. Het hout dat wij gebruiken is kunstmatig gedroogd waardoor het optimaal bruikbaar is voor onze hottubs en saunabarrels.


Houtsoorten waar wij niet voor kiezen en waarom:

Thermowood: de werking van dit (vaak Vuren) hout is door verhitting sterk verminderd, maar nooit helemaal weg. Wanneer een thermowood hottub krimpt zal het nauwelijks nog uit zichzelf waterdicht worden. Vaak wordt in deze baden een coating aangebracht. Wij zijn heel benieuwd naar de kwaliteit van deze baden over 10 jaar.
Spruce: Dit is een Noorse / Scandinavische Sparren soort, qua levensduur is de houtsoort minder goed dan Lariks, terwijl de kosten elkaar nauwelijks ontlopen.
Eiken: Van eiken hout worden al zeer lang vaten gemaakt, en dit gaat perfect. Waarom dan toch geen eiken hottub? Alleen zeer goed gedroogd eiken is geschikt om als hottub te gebruiken. Wanneer dit niet het geval is, zal een eiken hottub er zeer lang over doen om na een droge periode weer waterdicht te worden.

Siberisch lariks: deze houtsoort ontbreekt de unieke kracht van Western Red Cedaro m snel water te absorberen, uit te zetten en daardoor (bijna) 100% waterdicht te worden, telkens weer, jaar na jaar. Verder is Lariks een "onrustige" houtsoort waardoor de duigen en bodemplanken kunnen torderen als ze droog zijn en daardoor een lange tijd nodig hebben om (weer) waterdicht te worden.

 

 


 

Volg ons

facebook hovertwitter2 hoverinstagram hover

Adres

Størvatt
Stokeind 2a
5066XA Moergestel
Tel: 013-513 4713
Info@storvatt .com
© Størvatt since 1997 Alle rechten voorbehouden.