Bel ons op 013-513 4713

Iets bestellen? Ga naar storvattshop.com

Saunabarrel by Størvatt

In de scandinavische landen heeft bijna iedereen een sauna aan huis, midden in de natuur en aan de oever van een meer. Nadat men van een heerlijk warme sauna heeft genoten, stapt men buiten in de frisse lucht en vervolgens koelt men zich in een het koude water van een meer. Uiteraard kun je na een stomende sauna jezelf ook koelen met  een buiten douche of kantelemmer.

Door in alle rust te genieten van uw bezoek aan een sauna komt u er ontspannen uit. Een sauna is ook nog een goed voor de bloedsomloop, verhoogt de weerstand en maakt het lichaam schoon. Een sauna in uw tuin maakt het nog intenser omdat uw opgewarmde lichaam na een sauna bezoek zich direct aan de frisse buitenlucht kan koelen..

Waarom een 'ton sauna' oftewel saunabarrel ?

Door zijn ronde vorm verdeelt de warmte zich uitermate goed in een saunabarrel. Warme lucht stijgt en door de ronde vorm zijn er geen hoeken waar de warmte zich opeen hoopt maar door de ronding komt een natuurlijk conventie op gang.

Deze snelle verdeling van de warmte komt tevens de (korte) opwarmtijd ten goede. Een saunabarrel met houtkachel kunt u ongeveer binnen een half uur verwarmen tot 80°-90°C. Indien u de houtkachel vervangt door een elektrisch kachel zal de opwarmtijd met een half tot een uur verlengd worden.

Esthetisch gezien heeft een barrel sauna van Western Red Cedar een aangename en natuurlijke uitstraling die in elke tuin past. Het Western Red Cedar hout zal in de loop der jaren mooi vergrijzen waardoor het helemaal door de omgeving wordt opgenomen.

Alle saunabarrels worden op bestelling gemaakt. Daardoor heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden, zoals lengte, wel of geen terras of wel of geen kleedruimte, en uit diverse opties zoals met kruishouten op het glas, wel of geen afdakje, een plankje om een bril op te leggen, ramen aan de achterzijde,... .

Materialen

- Hout: zowel het exterier als het interieur is gemaakt van de hoogste kwaliteit, perfect gezaagd en gesorteerd en oven gedroogd Western Red Cedar.

- Verwarming: hout- of electrische kachel.

- Deur: Western Red Cedar omlijsting met dubbel glas.

- Opties: buitenbanken, glas in achterwand, afdakje, kruisroede op het glas

 


 

Volg ons

facebook hovertwitter2 hoverinstagram hover

Adres

Størvatt
Stokeind 2a
5066XA Moergestel
Tel: 013-513 4713
Info@storvatt .com
© Størvatt since 1997 Alle rechten voorbehouden.