• it it

+31 13 51 34 713

Iets bestellen? Ga naar storvattshop.com

Zwembad verwarming openbaar

Besparen op de energie kosten voor het zwembad én gezelligheid creëren met het verwarmen van het zwembad. Dat kan nu met de Størvatt zwembadverwarming.

Verwarmd zwembad met hout

Een zwembad is voor uw gasten zeer aangenaam. Een koud zwembad kan uw gasten daarentegen teleurstellen. Vroeg en laat in het seizoen brengen moderne installaties zoals warmte wisselaars en zonnecollectoren zeer weinig warmte in uw zwembad. Uw bad verwarmen met gas of elektra leidt tot zeer hoge kosten. De Størvatt zwembadverwarming gebruikt een hout vuur als energie bron en is daarom niet weersafhankelijk.

Energie:

Met een energie opbrengst tot 40KwH verwarmt de Størvatt zwembadverwarming al zeer veel zwembaden met een inhoud tot ca. 70m3. Een zwembad met een inhoud van 60m3 kan worden verwarmd met 0,5°C per uur.

Gemaakt uit RVS 316L, is de Størvatt zwembadverwarming bestand tegen zout elektrolyse, chloor en andere chemicaliën.

Gezelligheid

Plaats de Størvatt zwembadverwarming op een terrasje dicht bij het zwembad en laat uw gasten het houtvuur branden. Het zicht op een brandend vuur zorgt voor een prettig en behaaglijk gevoel.

Veiligheid:

De wand en bovenkant van de zwembadverwarming zijn gevuld met het stromende water uit het zwembad en zullen dus niet heet worden. Rond de schoorsteen kunt u een extra kachel beschermpijp plaatsen. Het enige dat uw gasten hoeven te doen is de kleine kinderen weghouden bij het daadwerkelijke vuur, net zoals bij de barbecue, openhaard, vuurkorf of kampvuur.

Zwembad isolatie

Behalve het verwarmen van uw zwembad, is het behouden van uw warmte zeker zo belangrijk. De bekende afdekkingen worden op veel plekken al gebruikt. Helaas ook vaak vergeten. Hiervoor introduceren we graag een uniek systeem bij u: HeatSavr.

Deze vloeibare zwembad afdekking remt de verdamping van uw zwembad water en houdt daarmee kostbare energie vast. De Heatsavr vloeibare zwembadafdekking wordt nationaal door openbare zwembaden toegepast om op energie en chloor verbruik te besparen. Tevens houdt u de temperatuur van uw bad beter in balans waardoor u ’s morgens al een hogere temperatuur heeft dan normaal.

Størvatt maakt u dit voorjaar graag een aanbod voor de zwembadverwarming, eventueel in combinatie met HeatSavr.

Milieuvriendelijk zwembad verwarmen

De Størvatt zwembadverwarming onderscheidt zich van de andere systemen natuurlijk vooral door de te gebruiken alternatieve brandstof; hout. Het voordeel van hout is dat het een natuurlijke en, in principe, onuitputbare energiebron is. Tevens is het CO2 wat bij het stoken van hout vrijkomt kort-cyclisch. Dit in tegenstelling tot andere energie bronnen, zoals olie en gas, waarbij lang-cyclisch CO2 vrijkomt. Als er met goed gedroogd hout wordt gestookt zijn de rookgassen 100% afbreekbaar; bomen gebruiken deze gassen namelijk bij de productie van zuurstof. Dus hout is ook nog eens een milieu-vriendelijk alternatief.

 

Openbare installaties

Diverse commerciële bedrijven hebben de Størvatt zwembadverwarming al geplaatst als (bij)verwarming voor de zwembaden. Waaronder

  • Bij Thermen Holiday daalde de temperatuur van de spa’s iets te veel in de winter, door de zwembadverwarming hiervoor te plaatsen zijn de spa’s altijd heerlijk warm. Najaar 2010 geplaatst
  • Camping Chantegrill wil het zwembad snel verwarmen buiten het hoogseizoen, maar ook op de koudere dagen in het hoogseizoen een temperatuur daling voorkomen. Plaatsing voorjaar 2012
  • Voor Hetgoeieleven zal de Størvatt zwembadverwarming de hoofd verwarming zijn. Plaatsing april 2012.
  • Camping Panta Rhei in Erica heeft de storvatt zwembadverwarming eind mei 2012 geplaatst.


Wilt u ook snel en goedkoop uw zwembad (bij)verwarmen; tel 013 513 4713 of , download hier de prijslijst

 


 

Volg ons

facebook hovertwitter2 hoverinstagram hover

Adres

Størvatt
Stokeind 2a
5066XA Moergestel
Tel: 013-513 4713
Info@storvatt .com
©Størvatt 2017